Verslag uitstapje Den Bosch

UITSTAPJE  NAAR DEN DUNGEN EN DEN BOSCH

Op een zonovergoten dag in augustus reisden 28 leden van de Seniorenvereniging Roggel naar Den Dungen en Den Bosch per GHIELEN-bus.

In Den Dungen werden we hartelijk ontvangen met Brabants krentebrood, speculaas en we konden “een bakske vatten” in een nostalgische ruimte. Je kunt er genieten van echte Brabantse gastvrijheid binnen maar ook van de vogels en de stilte in de omgeving buiten.

Daarna werd het museum bezocht waar de eigenaar op een zeer humoristische wijze ons uitleg gaf over alle verzamelingen die hij in een groot aantal jaren had opgebouwd.

In dit museum ligt een enorm aantal verzamelingen, zeer herkenbaar voor velen en al snel kwamen de verhalen los.

Vervolgens werd verder gereisd naar Den Bosch voor een fijne lunch met vers brood, beleg, salades,

Jus d’ orange, koffie/melk.

Na de lunch volgde een korte wandeling naar de rondvaartboot. De eigenaar liet die ons de mooiste plekjes van de Dieze zien in een tijdsbestek van 1 uur. Op de boot waren ook consumpties verkrijgbaar en dat was met het warme weer een heerlijk fris drankje.

Tot slot kon ieder in Den Bosch nog enkele uurtjes verpozen door de St. Jans Basiliek te bezoeken, te winkelen of een terrasje te pikken.

Aan het eind van de middag heeft de chauffeur ervoor gezorgd dat we niet ver hoefden te lopen tot aan de bus en vervolgden we de reis naar Restaurant de Platte Vonder in Someren-Eind voor een heerlijk afsluitend diner. Na een ontspannen dag uit kwamen we weer op Roggelse bodem terecht.

Wilt u ook met de Seniorenvereniging Roggel op stap? Meldt u dan aan als lid en u ontvangt dan steeds alle informatie over de activiteiten en ons ledenblad. Aanmelden kan bij het secretariaat

Via telefoon 0475 – 49 34 38 of per mail jpetersgeelen@home.nl

 

 

 

 

De Dieze in Den Bosch
De Dieze in Den Bosch
De Zoete Moeder - het Maria beeld in de Sint-Jan Kathedraal
De Zoete Moeder – het Maria beeld in de Sint-Jan Kathedraal
Museum 't Brabants leven in Den Dingen
Museum ’t Brabants leven in Den Dingen