Slotconcert Harmonie Amicitia

 

 

SLOTCONCERT HARMONIE AMICITIA: EEN BELEVENIS VOOR JONG EN OUD.
Zaterdag 8 juli vond, in de openlucht, het slotconcert van harmonie Amicitia plaats. Een gezamenlijk initiatief van harmonie Amicitia, de Seniorenvereniging Roggel en gemeenschapshuis La Rochelle. Op de parkeerplaats in de nabijheid van basisschool de Zjwiek en La Rochelle werd het rond vijf uur in de namiddag druk met bezoekers van Roggel en buurgemeenten. Extra stoelen werden aangesleept zodat iedereen een zitplaats kreeg. Na het welkomstwoord van de voorzitter van de Seniorenvereniging maakte de jeugdharmonie de aftrap. Vooraf werd, door twee lieftallige jonge dames, verhaald over een vakantiereis als opmaat voor het te spelen stuk. En dan uit het niets, verschijnen uit het publiek, de jonge blokfluitspelers die de jeugdharmonie gaan vergezellen met hun kunnen. De jonge muzikanten maken er een mooie show van.
Na een korte pauze wordt door harmonie Amicitia een luchtig repertoire ten gehore gebracht, telkens voorafgegaan door een verhalende toelichting van de heer Gerard Bongers, voorzitter van de harmonie.
Het publiek reageert enthousiast. Met de aanzet van de mooie klanken van “La vita è bella” is het plaatje compleet. Op een plein in het centrum van Roggel, onder een boom en vergezeld van een mooie avondzon kunnen wij niet anders dan concluderen dat la vita è bella ook geldt voor ons Roggel. Ja, want het leven is mooi in Roggel. Met dank aan de vele muzikanten en organisatoren van dit kleinschalig festijn.
Tjeu Van de Laar,
Voorzitter Seniorenvereniging Roggel