dag van de ouderen 2023

DE SENIORENVERENIGING ROGGEL IS EEN VERENIGING VAN MENSEN VOOR MENSEN DIE OMZIEN NAAR ELKAAR.

 

Dinsdag 17 oktober werd de Dag voor de Ouderen gevierd in La Rochelle. Met dank aan de vele vrijwilligers en het bestuur werd een mooi programma gepresenteerd.

De opkomst was goed en het enthousiasme groot. Een half uur voor aanvang was de zaal al goed gevuld met gasten.

De voorzitter heette iedereen van harte welkom en stond, gezien de oorlogshandelingen in de wereld, stil bij de vrijheid die wij mogen genieten en mogen koesteren.

 

Aansluitend werd gesproken over de ontwikkelingen in Roggel waarbij de Seniorenvereniging Roggel haar stevige inbreng levert voor het behoud van het dorpse Roggelse karakter voor jong en oud. Waaronder de inzet voor het behoud van het gemeenschapshuis La Rochelle, het behoud van een supermarkt in het centrum van Roggel, de vele gesprekken met de gemeente Leudal, wethouders en raadsleden, over een leefbare en prettige woonomgeving in Roggel. De seniorenvereniging maakt daarbij gebruik van de ervaringen van haar leden en vertaalt dat in actie, veelal in samenwerking met en actieve inbreng van Open Club Roggel. Ook de inzet voor een gezamenlijk afgestemd kwartaalprogramma tussen de Zonnebloem, Aetpuntj, Naoberzorg, Jozefhuis, LKV en de Seniorenvereniging geeft de leden een goed inzicht in de activiteiten die Roggel te bieden heeft op het gebied van ontmoeten, recreatie, bewegen en educatie, gedurende zes dagen per week. Het project Goed voor Elkaar dat ertoe leidt dat oudere buurtbewoners met elkaar in gesprek gaan over wat zij elkaar te bieden hebben is voor de wijk Molenweg en omgeving succesvol afgerond. Een vervolg wordt gegeven aan de wijk Koppelstraat en omgeving. Allemaal zaken waar de Seniorenvereniging actief aan deelneemt. En dat naast de vele activiteiten die georganiseerd worden voor onze 55-plussers.

Wij zijn de generatie van kritisch burgerschap en actief meedoen en dat willen wij graag uitdragen.

De gasten vonden het waardevol om bijgepraat te worden over de ontwikkelingen die ons allen aangaan.

 

Na deze inleiding werd de middag ingevuld met mooie gevoelige dialect- en luisterliedjes uit ons mooie Limburg, vertolkt door de “Haelese Hofzengers”. Een mooie, gezellige middag die de gasten met een goed gevoel konden afsluiten. Een loterij zorgde er tevens voor dat menig gast met een leuk prijsje huiswaarts kon keren. Een welgemeend dankjewel, van de gasten, bij de uitgang stimuleert tot vervolg. Dit smaakt naar meer.

 

De naam Seniorenvereniging geeft vaak bij inwoners een verkeerd beeld, want de activiteiten zijn, voor de 55-plussers, gericht op het versterken van een gemeenschapsgevoel en omzien naar elkaar op velerlei gebied. Ieders inbreng als deelnemer, vrijwilliger of bestuurslid is hartelijk welkom.

 

Wilt U ook genieten? Meldt U dan aan bij ons secretariaat, telefoon: 0475 – 493438 of email: jpetersgeelen@home.nl

Dat kan ook als U eerst wil proeven of deze vereniging bij U past. Niets hoeft, en veel kan.

 

Met hartelijke groet,

Tjeu Van de Laar,

voorzitter